Порошенко заявив, що його не пустили за кордон - у Раді відреагували

Порошенко заявив, що його не пустили за кордон - у Раді відреагували

Укрінформ
Лідера «Європейської солідарності», п’ятого президента Петра Порошенка не пустили у відрядження за кордон.

Про це він повідомив на брифінгу після зустрічі з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, передає Укрінформ.

Порошенко, зокрема, розповів, що очільник парламенту не підписав розпорядження про його відрядження для участі в Мюнхенській конференції з безпеки через нібито загрозу життю за кордоном.

"Начальник головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив чомусь спікеру парламенту Руслану Стефанчуку про те, що одразу ж після перетину кордону Україна-Польща, а особливо в Мюнхені, мені, як п'ятому президенту і лідеру опозиції, загрожує смертельна небезпека.

І не здатні мене захистити, як охоронювану особу, ні управління державної охорони, ні вся система безпеки Німеччини. І єдиний спосіб, щоб врятувати Порошенка - його не випустити", - сказав він.

Порошенко назвав причетних до цього рішення "політиканами" і закликав не ганьбитися перед міжнародною спільнотою.

Своєю чергою пресслужба Верховної Ради назвала заяви представників фракції «Європейська Солідарність» маніпулятивними.

«Відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України, для участі у Мюнхенській конференції з безпеки сформована парламентська делегація, до складу якої паритетно входять представники як парламентської більшості, так й опозиційних фракцій. Фракцію «Європейська Солідарність» у зазначеній парламентській делегації представляє народний депутат України Олексій Гончаренко», – зазначається у Телеграм-каналі ВР.

Також у парламенті прокоментували участь народного депутата України Петра Порошенка в інших зустрічах із керівництвом Європейського Союзу, із шістьма президентами, головами урядів країн-членів ЄС та інших.

«Заяв і відповідних документів, що підтверджують зазначені вище зустрічі ані від народного депутата П. Порошенка, ані від міжнародних лідерів до Верховної Ради України не надходило», – зауважили у Верховній Раді.

Читайте також: Порошенко оскаржує скасування керівництвом Ради свого відрядження за кордон

Нагадаємо, раніше, 1 грудня 2023 року прикордонники не випустили Порошенка у відрядження до Польщі та США.

З 1 січня 2024 року набуло чинності оновлене розпорядження Голови ВР Руслана Стефанчука, згідно з яким для виїзду у відрядження за кордон народним депутатам до заяв будуть необхідні тези від МЗС для офіційних заяв і коментарів на міжнародній арені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-