Україна закликала ОБСЄ засудити «вибори» президента Росії на окупованих територіях

Україна закликала ОБСЄ засудити «вибори» президента Росії на окупованих територіях

Укрінформ
ОБСЄ та вся міжнародна спільнота мають засудити проведення так званих "виборів" президента РФ на суверенній території України, яка тимчасово знаходиться під російською окупацією.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця очільника української місії при ОБСЄ Вікторія Кувшинникова під час засідання Постійної ради цієї організації у четвер у Відні.

"Триваюча незаконна президентська кампанія, особливо на окупованих територіях, є ще одним тривожним сигналом для міжнародної спільноти, включаючи ОБСЄ. Будьмо чесними, цей виборчий фарс буде представлений як схвалення війни та окупації", - заявила вона.

За словами української дипломатки, за цим наступлять нові злочини, і тому цього не можна допустити.

"Саме тому це нове порушення міжнародного права та суверенітету України не повинно залишитися без уваги. Враховуючи мандат ОБСЄ працювати на користь демократії та прав людини в нашому регіоні, ми закликаємо організацію засудити ці нелегітимні вибори", - заявила Кувшинникова.

Читайте також: Будь-які російські вибори на захоплених територіях України є протиправними - Столтенберг

Окремо вона вказала на те, що у той час, як Путін збирається знову окупувати крісло президента РФ, російські війська продовжують атакувати мирні українські міста. "Лише у вівторок росіяни атакували Мирноград, Суми та Кривий Ріг. Щонайменше 6 людей загинули, понад 50, в тому числі діти, дістали поранення", - зазначила вона.

Як повідомлялося, вибори президента РФ відбудуться протягом трьох днів - з 15 по 17 березня 2024 року.

У грудні Центральна виборча комісія Росії ухвалила постанову про проведення президентських «виборів» у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-