Заступниця глави Пентагону: Саміт у Вашингтоні прокладе Україні шлях до вступу в НАТО

Заступниця глави Пентагону: Саміт у Вашингтоні прокладе Україні шлях до вступу в НАТО

Укрінформ
Під час цьогорічного саміту НАТО у Вашингтоні буде закладено шлях до майбутнього членства України в Північноатлантичному альянсі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на Київському безпековому форумі заявила заступниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер.

“Хоча поки зарано говорити про це, ви маєте знати, що під час Вашингтонського саміту будуть зроблені кроки, які сформують надійний міст до майбутнього членства України в НАТО”, - сказала Волландер.

Вона відзначила, що Україна не відступає перед російською агресією, тож “США, наші союзники й партнери у світі не відступлять теж”.

“Україна вирішила бути членом трансатлантичної спільноти. Український народ не лише поділяє наші цінності й відданість демократії, свободі та верховенству права, але й мужньо боронить ці цінності у той час, як Росія намагається знищити Українську державу та спосіб життя”, - заявила заступниця міністра оборони США.

Читайте також: Стефанішина обговорила з Брінк майбутній саміт НАТО у Вашингтоні

Волландер наголосила, що США разом із союзниками й партнерами по всьому світу "залишаються рішуче налаштованими надати Україні ресурси, необхідні їй для спротиву кремлівській агресії”.

“Наші інвестиції в оборону України - це також інвестиції у нашу спільну безпеку: трансатлантичну й глобальну. Саме тому стратегічний успіх України дуже важливий у різних вимірах: економічному, у відбудові, поверненні біженців, кроках до набуття членства у ЄС, обороні й безпеці, справедливості й підзвітності”, - підсумувала представниця Пентагону.

Читайте також: Запрошення України до НАТО може сприяти забезпеченню миру - Расмуссен

Як повідомлялося, 21-22 березня відбувся 16-й щорічний Київський безпековий форум, організований для мобілізації трансатлантичної підтримки України. Гасло цьогорічного форуму: "Україна каже світу: переможемо разом!".

Нагадаємо, цьогорічний саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-