Захід треба переконувати, що збиття російських ракет над Україною не є нападом на РФ - Гопко

Захід треба переконувати, що збиття російських ракет над Україною не є нападом на РФ - Гопко

Укрінформ
Україна має просувати позицію, що збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту цивільного населення та критичної інфраструктури не є нападом на РФ і за міжнародним правом не провокує збройну відповідь проти Заходу.

Таку думку висловила керівник громадської організації «Мережа національних інтересів «АНТС», співзасновниця Міжнародного центру української перемоги, голова Комітету у закордонних справах Верховної Ради восьмого скликання Ганна Гопко в ефірі Українського радіо, передає Укрінформ.

«В Україні зараз відбувається найбільша гуманітарна криза в Європі з часів Другої світової війни. Нам треба просувати позицію, що збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту цивільного населення та критичної інфраструктури не є нападом на РФ. Воно не провокує збройну відповідь з боку агресора проти Заходу, за міжнародним правом», - вважає Гопко.

На її переконання, ми маємо наполягати у західному інформаційному просторі, що Росія чинить геноцид, і мета її війни проти України - знищення незалежної нації. «Саме геноцид є підставою, щоб надіслати військово-гуманітарну місію, і втручання НАТО в Україні було б абсолютно легітимним і законним», - підкреслила вона.

Гопко нагадала позицію депутата Європарламенту Майкла Галера, який стверджує, що немає жодної легітимної причини атакувати Захід за збивання ракет над Україною. «Захід має допомогти Україні так, як вони це зробили в Ізраїлі. Це абсолютно відповідає міжнародному праву, причому такі кроки посилять це право. Захистивши небо України, західні країни не виглядатимуть, як «альянс переляканих» у страусиній позиції», - наголосила вона.

Читайте також: Комбінована атака: на півдні Сили оборони шість годин працювали по ракетах і дронах

Як повідомляв Укрінформ, ряд чеських політиків вважають, що ситуація в Україні вимагає скоординованої міжнародної реакції, подібної до тієї, яку отримав Ізраїль після ударів іранських безпілотників і ракет.

Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО та спроможностями Західної коаліції в цьому регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-