Роль держави у регулюванні медіа має бути мінімальною - заступник глави МКІП

Роль держави у регулюванні медіа має бути мінімальною - заступник глави МКІП

Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики очікують, що медійна спільнота буде саморегулюватися, а роль держави у цьому процесі буде мінімальною.

Про це заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко заявив на Міжнародній конференції з медіаграмотності та саморегулювання медіа, передає кореспондент Укрінформу.

«З боку міністерства ми очікуємо, що медійна спільнота буде саморегулюватися. Роль держави у цьому процесі має бути мінімальною. Коли держава щось урегульовує, це завжди виходить більш різко, не так делікатно, як це могли б зробити самі журналісти», – сказав Шевченко.

Читайте також: Система власності Telegram залишається непрозорою - Юрчишин

За його словами, саморегулювання дуже близьке до співрегулювання, яке передбачено Законом «Про медіа». «Саморегулювання йде близько з регулюванням тому, що проблема, яку вирішує саморегулювання, та ж сама, що вирішується регулюванням, просто саморегулюванням вирішувати її значно краще», – пояснив Шевченко.

Заступник міністра зауважив, що ще одним викликом є звуження сфери класичної журналістики.

«Телеграм-канали стали номером один для людей для отримання інформації, при цьому вони не покриваються ні саморегулюванням, ні регулюванням Законом «Про медіа», – наголосив він.

Читайте також: Україна може ефективно боротися проти роспропаганди без воєнної цензури - Потураєв

Як повідомляв Укрінформ, ОБСЄ у питанні підтримки медіасередовища першорядну роль відводить саморегуляції медіа для підтримання балансу в часи миру та конфліктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-