Путін нагородив російським орденом ексголову спецслужби Сербії

Путін нагородив російським орденом ексголову спецслужби Сербії

Укрінформ
Колишнього директора Агентства безпеки та інформації Сербії Александара Вуліна, включеного торік у санкційний список США, нагороджено російським орденом Дружби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на партію Рух соціалістів, засновником якої є Вулін.

Вулін, який вважається одним із найбільш проросійськи налаштованих сербських політиків, нагороджений за «великий особистий внесок у розвиток та вдосконалення співпраці між Агентством безпеки й інформації Сербії та Службою зовнішньої розвідки Росії у сфері забезпечення державної безпеки та захисту національних інтересів Сербії та Росії».

Стверджується, що нагороду від імені президента РФ Володимира Путіна вручив 30 січня у штаб-квартирі СЗР у Москві голова російської розвідслужби Сергій Наришкін. Двома днями раніше, 28 січня, у штаб-квартирі ФСБ у Москві Вуліну вручили відомчу нагороду ФСБ.

Читайте також: Проросійська позиція влади Сербії ставить під сумнів євроінтеграцію країни - експертка

Як зауважує Балканська служба Радіо Свобода, Вулін продовжував підтримувати прямі контакти з російськими чиновниками навіть після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року. Сербія офіційно засудила вторгнення, але не приєдналася до санкцій щодо Росії. Низка політичних сил у країні веде відкриту проросійську агітацію. Повідомлялося про проблеми, з якими стикалися в Сербії деякі опозиційні активісти, що виїхали з Росії.

Кремль офіційно не повідомляв про те, що Путін нагородив Вуліна орденом.

Як повідомляв Укрінформ, влітку 2023 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Александара Вуліна за сприяння зловмисній діяльності РФ у регіоні.

В офіційному повідомленні було сказано, що директор Інформаційного агентства безпеки Сербії, ексміністр оборони та ексміністр внутрішніх справ Александар Вулін причетний до транснаціональної організованої злочинності, незаконних операцій з наркотиками та зловживання службовим становищем.

Фото з сайту makfax.com.mk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-