Льодяний дощ та потужні снігопади накрили деякі райони США

Льодяний дощ та потужні снігопади накрили деякі райони США

Укрінформ
Сильні снігопади, спричинені штормом, пройшли північно-східним регіоном США, включаючи північну частину штату Нью-Йорк, Вермонт, Нью-Гемпшир і більшу частину штату Мен, у багатьох районах випало від 20 до 30 см снігу.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

У південно-центральній частині Вермонту випало більше 76 см снігу, повідомили в Національній метеорологічній службі. Вашингтон, Балтімор, Філадельфія і Бостон також постраждали від сильного дощу і повеней.

У Нью-Йорку паводкові води спричинили перебої в роботі метрополітену, перекрили частину Кросс-Айленд-Парквей і заблокували автомобілістів на затоплених дорогах через Центральний парк, де випало понад 9 см опадів. На П'ятій авеню гігантське дерево впало на кілька автомобілів, через що дорогу перекрили. У Лоді, штат Нью-Джерсі, повінь з річки Седл затопила прилеглі дороги.

Поєднання льодяного дощу та сильного мокрого снігу повалило дерева та лінії електропередач, що також стало причиною сотень затримок та скасування рейсів у місцевих аеропортах. Поліція північного сходу також повідомила про сотні ДТП.

Найбільша енергетична компанія штату Central Maine Power повідомила, що в неділю бригади почали ліквідовувати пошкодження і відновлювати обірвані лінії електропередач, але в районах, які найбільше постраждали від буревію, ці роботи триватимуть кілька днів. Станом на кінець неділі в штаті Мен близько 170 000 клієнтів були знеструмлені, ще 54 000 клієнтів були знеструмлені в Нью-Гемпширі і понад 57 000 абонентів були знеструмлені у Нью-Йорку.

Читайте також: У США внаслідок сильного шторму загинули двоє людей

У Портленді, штат Мен, міська влада відкрила центр обігріву для знеструмлених мешканців, які потребували зарядки електроніки або ночівлі.

У Південній Каліфорнії, в околицях Лос-Анджелеса, пройшов сильний дощ і випав град розміром у чверть дюйма, через що до другої половини дня неділі було оголошено сильне грозове попередження.

Шторм рухався на південь від Сьєрра-Невади, де в районі озера Тахо випало близько 30 см нового снігу, а на Мамонтовій печері до ранку неділі випало до 45 см. Днем раніше курорт був змушений закрити кілька підйомників після того, як був зафіксований порив вітру зі швидкістю 147 км/год.

Національна метеорологічна служба попередила про сильні снігопади і хуртовини на північних рівнинах і верхньому Середньому Заході, які збережуться до вівторка.

Читайте також: В Індонезії через паводки та зсуви ґрунту загинули троє людей, десятеро зникли безвісти

Як повідомляв Укрінформ, у трьох провінціях на сході Туреччини через снігопади заблоковано доступ до 158 населених пунктів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-