Ексгенерали й адмірали США попросили Верховний суд не надавати імунітету Трампу

Ексгенерали й адмірали США попросили Верховний суд не надавати імунітету Трампу

Укрінформ
Більше ніж десять чотиризіркових генералів та адміралів у відставці виступили в Верховному суді США зі спільною заявою проти спроб Дональда Трампа скористатися президентським імунітетом у кримінальних процесах проти нього.

Про це йдеться в повідомленні The Hill, оприлюдненому в вівторок, передає Укрінформ.

«Поняття такого імунітету, як загалом, так в окремому контексті потенційного заперечення результатів виборів, загрожує поставити під загрозу безпеку нашої нації та міжнародне лідерство. Особливо в такі часи, як зараз, коли в усьому світі зростають антидемократичні авторитарні режими, така загроза є небезпечною», - наголосили колишні високопоставлені офіцери.

Читайте також: Трамп мав таємну бесіду з президентом Саудівської Аравії - NYT

Вони також підкреслили, що заяви Трампа «загрожуватимуть ролі військових в американському суспільстві, конституційному порядку країни та національній безпеці», а також матимуть «глибоко негативний вплив на військовослужбовців». При цьому зазначається: ситуація може закінчитися тим, що «військовослужбовці опиняться в стані вибору між своїм головнокомандувачем і дотриманням законів, прийнятих Конгресом».

Серед тих, хто поставив підписи під спільною заявою – ексдиректор ЦРУ Майкл Хейден, адмірал у відставці Тад Аллен, генерали в відставці Джордж Кейсі, Карлтон Фулфорд, Крейг Мак-Кінлі та інші.

Читайте також: У Трампа назвали фейком оприлюднений у WP «мирний план» для України

Як повідомлялося, адвокати колишнього президента стверджували, що звинувачення проти Трампа, пов’язані з нападом на Капітолій 6 січня 2021 року, мають бути зняті, оскільки він на той час виконував обов’язки президента та нібито має імунітет. Рішення в цьому питанні має винести Верховний суд США.

Фото: BRANDON BELL/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-