У Харкові добровольці взяли в полон чотирьох російських військових - Жадан

Відомий український письменник і музикант Сергій Жадан повідомив, що у Харкові добровольці взяли в полон чотирьох російських військових.

Про це Жадан написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Поговорили з добровольцями, які загнали сьогодні рештки російської колони до 134-ї школи, що на Шевченка. Школа згоріла. Разом із окупантами. Школи шкода. Окупантів не дуже. У них 15 загиблих, спалена техніка, 4 полонених. У нас є поранені, всі, слава Богу, живі", - повідомив Сергій.

Щодо школи, як уточнили кореспонденту Укрінформу у департаменті освіти Харківської міської ради, це спеціалізована школа №134 з поглибленим вивченням німецької мови: "Ймовірно, у школу попав снаряд, і сталася пожежа".

За словами речника ГУ ДСНС в Харківській області Євгена Василенка, постійні обстріли заважали пожежникам підключитися до гасіння: "Триповерхова будівля майже вся згоріла".

У соцмережі пишуть, що біля школи бачили танки та гранатомети, і що в будівлі були російські військові.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив у своєму Телеграм-каналі, що українські військові повністю відновили контроль над Харковом. Відбувається повна зачистка Харкова від ворога, який абсолютно деморалізований, російські солдати кидають техніку та здаються. Чугуїв також повністю контрольований, наступ російського агресора триває у Липецькому, Вовчанському та Бєлгородському напрямах. Збройні Сили України на своїх позиціях ведуть активну боротьбу.

Зранку 27 лютого легка техніка РФ прорвалася у Харків. Тоді ж голова Харківської ОДА Олег Синєгубов відзначив, що бої йдуть у центрі Харкова, і що українські військові знищують ворога.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.