У школах Росії сьогодні проводять уроки про «операцію» в Україні

Роспроп створив методички для вчителів для проведення уроків 1 березня, на яких школярам розкажуть про причини «спеціальної військової операції» проти України та засудять заклики до антивоєнних акцій.

Як повідомляє Укрінформ, матеріали для проведення уроків у російських школах опублікувала "Медіазона", визнана Росією "іноземним агентом".

«У школах по всій Росії 1 березня пройдуть спеціальні уроки суспільствознавства на тему війни: на них вчителі мають переказати школярам 7-11 класів доводи з виступу президента Володимира Путіна про причини «спеціальної військової операції» проти України та засудити заклики до антивоєнних акцій», - повідомляє ресурс.

Вказується, що такі уроки були призначені як мінімум у школах Москви, Калузької, Сахалінської та Тульської областей.

У матеріалах уроку містяться всі відомі наративи роспропаганди, зокрема про те, що Україна «не існувала на карті світу аж до ХХ століття» і була «політичним проєктом», що українці й росіяни – «один народ», про «державний переворот» 2014- го року в Україні, що Росія не розпочинала війну з Україною, а проводить «спеціальну миротворчу операцію» з метою «стримати націоналістів, які утискують російськомовне населення» тощо.

Також йдеться про загрози з боку НАТО, можливе створення Україною ядерної зброї, проведення «операції» для «порятунку людей».

Також заготовлено повідомлення для батьків, у якому йдеться про те, що участь дітей в антивоєнних акціях у російських містах протиправна і батькам варто убезпечити їх від такої активності.

Як повідомлялося, російське інформагентство «РІА Новини» підготувало та помилково опублікувало матеріал, який був заготовлений для оприлюднення вранці 26 лютого, після того, як за розрахунком Путіна, Росія мала здійснити в Україні успішну «військову операцію». У статті зокрема йдеться про «возз'єднання» російського народу «у складі великоросів, білорусів та малоросів», завершення «період розколу російського світу» тощо.