У Донецькій та Луганській областях ЗСУ відбили сім атак ворога

У Донецькій та Луганській областях Збройні сили України відбили сьогодні 7 атак російських загарбників, на трьох локаціях ще тривають бої.

Як передає Укрінформ, про це угруповання Об'єднаних сил повідомляє у Фейсбуці.

"Уздовж усієї смуги оборони ворог застосовує бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах", - ідеться у повідомленні.

російські загарбники обстріляли більше 40 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях.

"Лише на Донеччині зруйнували і пошкодили 15 цивільних об’єктів, з них: 14 житлових будинків, коксохімічний завод. В результаті цих обстрілів загинуло щонайменше 3 цивільних осіб, ще 5 отримали поранення і травми різного ступеню важкості. Дані про загиблих, руйнування та пошкодження в Луганській області уточнюються", - зазначили в УОС.

Читайте також: Кириленко спростовує, що Донеччина повністю відключена від електропостачання

ЗСУ завдають російським загарбникам втрат у живій силі і техніці. За добу, що минає, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил знищили 1 танк та 6 ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок наступальних дій українських сил російські загарбники зазнали втрат і зайняли оборону на невигідних рубежах у Херсонській області.