У Туреччині вражені ефективністю роботи українських захисників із FPV-дронами

Генеральний директор турецької компанії ASELSAN Ахмет Акйол заявив, що ЗСУ за допомогою FPV-дронів знищили більше російських танків, аніж протитанковими ракетами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на профільне видання Savunma SanayiST.

“Кількість танків, знищених БПЛА під час війни в Україні, перевищує кількість танків, знищених ракетами”, - сказав Акйол.

Гендиректор ASELSAN, однієї з провідних компаній оборонної промисловості Туреччини, нагадав про те, що Україна отримала з багатьох країн різні протитанкові засоби: Javelin, NLAW, AT-4, Panzerfaust 3, M141 SMAW-D, M72 ECLAW/LAW, Carl-Gustav, MILAN 2, APILAS ve Alcotán-100. Але саме дрони-камікадзе показали надефективність у знищенні військової техніки.

“У той час, як ціна протитанкової ракети “з плеча” коливається від 100 до 200 тисяч доларів, середній дрон-камікадзе FPV коштує 2 тисячі доларів”, - підкреслив Акйол.

Читайте також: Розвідники показали, як підірвали ворожий склад боєприпасів і пункт запуску FPV-дронів

Він наголосив, що отриманий Україною досвід з використання дронів порушує важливі питання щодо майбутнього ведення бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 15 липня 2024-го становлять близько 560 тисяч 290 осіб.

Фото: Фокус