Передислокація російської авіації не позбавляє користі ATACMS проти інших військових цілей - ISW

Завдання далекобійних ударів українською армією по російських військових цілях у тилу мають вирішальне значення, а передислокація авіації РФ не позбавляє користі ATACMS проти інших цілей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Українські далекобійні удари по військових об’єктах у тилу Росії мають вирішальне значення для погіршення російського військового потенціалу на всьому театрі бойових дій, зняття обмежень на використання Україною зброї, наданої Заходом, дозволить українським силам завдавати ударів по широкому спектру важливих цілей», - заявили аналітики.

За словами американського посадовця з питань національної безпеки в адміністрації президента США Джо Байдена, українські удари західною зброєю по цілях у Росії не будуть ефективними, оскільки росіяни передислокували військові літаки з авіабаз поблизу України, але ця оцінка ігнорує той факт, що російські сили використовують безпечний простір у глибокому тилу в Росії не лише як інфраструктуру для аеродромів у рамках ведення військових операцій проти України.

«Передислокація авіації із російських авіабаз у радіусі дії (ракет – ред.) ATACMS не позбавляє користі від використання ATACMS проти інших російських військових цілей», - додають аналітики.

За оцінками ISW, у радіусі дії ракет ATACMS, які Сполучені Штати надали Україні, у Росії розташовані щонайменше 250 військових і воєнізованих об’єктів.

Читайте також: Умєров обговорив із конгресменами США застосування далекобійної зброї по цілях у РФ

«Лише 17 із цих 250 об’єктів є аеродромами, і малоймовірно, що російські військові передислокували засоби з усіх інших 233 об’єктів такою ж мірою, як це було з авіацією», - зазначили аналітики.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога» заявив, що зняття обмежень з боку партнерів на використання Україною далекобійної зброї допоможе змінити ситуацію на Донеччині на користь України.

Фото: Wikimedia