Умєров обговорив із конгресменами США застосування далекобійної зброї по цілях у РФ

Умєров обговорив із конгресменами США застосування далекобійної зброї по цілях у РФ

Фото
Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров обговорив із делегацією членів Палати представників Конгресу США потреби української армії та необхідність якнайшвидшого отримання дозволу від союзників на повне використання далекобійної зброї по цілях на території Росії.

До складу делегації увійшли республіканець Роберт Віттмен і демократ Девід Троун. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Під час зустрічі міністр висловив подяку американським партнерам від імені українського народу та українських військових за всебічну двопартійну підтримку з боку Сполучених Штатів.

За словами Умєрова, українська сторона поінформувала американську делегацію про поточну ситуацію на фронті.

“Серед наших цілей - очистити прикордоння від загрози російських ударів та зменшити можливість ворожих обстрілів і атак на українські міста та села”, - зауважив Умєров.

Читайте також: Події у Курській області можуть прискорити дозвіл США на використання далекобійної зброї - депутат

Крім того, українська сторона детально розповіла про потреби української армії. Міністр оборони наголосив на необхідності якнайшвидшого отримання дозволу від союзників на повне використання далекобійної зброї по цілях на території Росії, що є критично важливим для захисту мирних населених пунктів України від російського терору.

Під час переговорів також обговорювалася підготовка до найближчої зустрічі у форматі "Рамштайн". Сторони акцентували увагу на важливості того, щоб її підсумки стали максимально результативними для зміцнення обороноздатності України.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати обговорюють з Україною довгострокові цілі наступу в Курській області, де ЗСУ продемонстрували творчий підхід і бойову доблесть,

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-