Іноземні розвідки повідомили Україні про кількість іранських ракет, переданих Росії - Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що інформацію про передачу іранських балістичних ракет Росії отримав від західних розвідок, але поки не може підтвердити їх використання по території України.

Про це глава Української держави заявив під час спільної пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою, прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем та прем’єр-міністром Латвії Евікою Сілінею, яка відбулася у рамках четвертого саміту «Кримської платформи» у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо іранських ракет. Ми отримали таку само інформацію, яку ви бачили в медіа, без якихось деталей. Деякі деталі щодо кількості нам надали розвідки партнерів. Поки що не можу підтвердити застосування відповідних ракет», – розповів Зеленський.

Читайте також: Зеленський - про дозвіл бити вглиб Росії: Розраховуємо на сильні і важливі рішення

Він додав, що підтвердить використання цих ракет лише тоді, коли будуть докази, як це було зі зброєю з Північної Кореї – і щодо ракет, і щодо північно-корейських артилерійських снарядів.

«Поки що ми знаємо про використання великої кількості іранських дронів», – зауважив глава держави.

Він також нагадав, що Росія виготовляє дрони на своїй території за ліцензією Ірану.

Читайте також: МЗС Британії викликало тимчасового повіреного у справах Ірану через постачання Росії ракет

Як повідомлялося, 10 вересня Сполучені Штати запровадили санкції проти іранської авіакомпанії Iran Air, російських та іранських організацій, долучених до взаємодії між режимами, високопоставлених представників влади обох країн та торговельних суден.

Раніше США офіційно підтвердили інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет.