МЗС Британії викликало тимчасового повіреного у справах Ірану через постачання Росії ракет

МЗС Британії викликало тимчасового повіреного у справах Ірану через постачання Росії ракет

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Великої Британії 11 вересня викликало тимчасового повіреного у справах Ірану у зв'язку з передачею балістичних ракет Росії.

Про це повідомляє Sky News, передає Укрінформ.

Як зазначається у заяві Міністерства закордонних справ, тимчасовий повірений у справах посольства Ірану в Лондоні був викликаний до Міністерства закордонних справ за дорученням міністра закордонних справ.

«Уряд Великої Британії чітко дав зрозуміти, що будь-яка передача балістичних ракет Росії буде розглядатися як небезпечна ескалація, що спричинить значну реакцію», - йдеться у заяві МЗС.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі написав у соцмережі X, що Тегеран не постачав жодних балістичних ракет до Росії, а санкції проти Ірану, запроваджені США, Британією, Німеччиною та Францією, не вирішать жодних проблем.

«Іран НЕ постачав балістичні ракети до Росії. Крапка... Санкції - це не рішення, а частина проблеми», - йдеться в його повідомленні.

Читайте також: Передача іранської балістики росії для ударів по Україні: чому саме Fath-360?

Як повідомляв Укрінформ, The Wall Street Journal з посиланням на джерела серед американських та європейських посадовців поінформувало, що Іран відправив до РФ свої балістичні ракети малої дальності.

До Міністерства закордонних справ України 9 вересня викликали тимчасового повіреного у справах Іран в Україні Шахріяра Амузегара у зв’язку з повідомленнями про можливе постачання іранських балістичних ракет Росії. Іранському дипломату було передано відповідний коментар МЗС України від 7 вересня та у жорсткій формі висловлено попередження про те, що підтвердження факту постачання Іраном балістичного озброєння державі-агресору матиме руйнівні та непоправні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин.

Читайте також: Нідерланди засудили постачання Іраном ракет до Росії та закликали ЄС посилити санкції

10 вересня США офіційно підтвердили інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет.

Того ж дня уряд Великої Британії оголосив про обмежувальні заходи щодо Ірану у відповідь на його рішення передати РФ балістичні ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-