Нідерланди засудили постачання Іраном ракет до Росії та закликали ЄС посилити санкції

Нідерланди засудили постачання Іраном ракет до Росії та закликали ЄС посилити санкції

Укрінформ
Нідерланди засуджують постачання балістичних ракет Іраном до Росії та виступають за посилення санкцій Європейським Союзом.

Про це написав міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп у соцмережі Х, передає Укрінформ.

За його словами, передача ракет є серйозною ескалацією, яка має безпосередні наслідки для безпеки Європи. Велдкамп додав, що у зв’язку з цим, до МЗС Нідерландів був викликаний іранський посол.

«Новий іранський уряд заявляє, що прагне тісніших зв'язків з Європою. Будь-яка форма підтримки російської агресії проти України є абсолютно контрпродуктивною. Нідерланди рішуче виступають за нові, жорсткіші санкції ЄС», - наголосив очільник зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Передача іранської балістики росії для ударів по Україні: чому саме Fath-360?

Як повідомляв Укрінформ, The Wall Street Journal з посиланням на джерела серед американських та європейських посадовців поінформувало, що Іран відправив до РФ свої балістичні ракети малої дальності. Видання зазначає, що передання Іраном балістичних ракет "дасть Москві ще один потужний військовий інструмент для використання у війні проти України".

Читайте також: ЄС готовий покарати Іран за постачання Росії ракет - посол при ООН

До Міністерства закордонних справ України 9 вересня викликали тимчасового повіреного у справах Ісламської Республіки Іран в Україні Шахріяра Амузегара у зв’язку з повідомленнями про можливе постачання іранських балістичних ракет Росії. Іранському дипломату було передано відповідний коментар МЗС України від 7 вересня та у жорсткій формі висловлено попередження про те, що підтвердження факту постачання Іраном балістичного озброєння державі-агресору матиме руйнівні та непоправні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин.

10 вересня США офіційно підтвердили інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-