ЄС готовий покарати Іран за постачання Росії ракет - посол при ООН

ЄС готовий покарати Іран за постачання Росії ракет - посол при ООН

Укрінформ
Європейський Союз дуже занепокоєний через можливу передачу Іраном Росії балістичних ракет.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник ЄС при ООН Ставрос Ламбрінідіс на засіданні Ради безпеки ООН.

“Ми дуже стурбовані новою інформацією, яка вказує, що Іран поставив Росії балістичні ракети. Якщо це підтвердиться, то подібне становитиме суттєву матеріальну ескалацію підтримки Іраном російської незаконної загарбницької війни”, - сказав Ламбрінідіс.

Він наголосив, що ЄС “залишатиметься пильним й за потреби відреагує швидко та в погодженні із міжнародними партнерами”. “Ми закликаємо усі країни, в тому числі КНДР й Білорусь, утриматися від будь-яких дій, що можуть бути прирівняні до співучасті у російській агресії проти України”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Штати попередили Іран та КНДР про наслідки за підтримку Росії

Як повідомлялося, до Міністерства закордонних справ України 9 вересня викликали тимчасового повіреного у справах Ісламської Республіки Іран в Україні Шахріяра Амузегара у зв’язку з повідомленнями про можливе постачання іранських балістичних ракет Росії. Іранському дипломату було передано відповідний коментар МЗС України від 7 вересня та у жорсткій формі висловлено попередження про те, що підтвердження факту постачання Іраном балістичного озброєння державі-агресору матиме руйнівні та непоправні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин.

Як передавав Укрінформ, вівторок США офіційно підтвердили інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-