У Києві презентували книгу про екуменічну місію східних католицьких церков Європи

Фото

У Софійському соборі Києва презентували український переклад книжки «Екуменічна місія східних католицьких церков Європи сьогодні».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Презентація книги “Екуменічна місія східних католицьких церков сьогодні” / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

«Публікація, яку сьогодні ми презентуємо, є перекладом українською з італійського оригіналу матеріалів зустрічі східних католицьких епископів Європи, яка відбулася у Римі між 12 і 14 вересня 2019 року», - наголосив Предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

Книга включає доповіді еклезіологічного, пасторального, духовного та канонічного змісту, представлені на зазначеній зустрічі.

Читайте також: Посол Італії і глава УГКЦ обговорили закон про заборону російської церкви в Україні

Предстоятель УГКЦ зазначив, що на цю книгу мають звернути увагу богослови, які займаються питаннями діалогу, зокрема, екуменічного, а також церковні історики, тому що 2019 рік став поворотним роком в історії київського християнства.

«Думаю, що ці події обов'язково зацікавлять так само тих, хто вивчає канонічне право і моделі, які сьогодні церкви вибудовують у своїх стосунках. Не тільки всередині православ'я, але так само в міжконфесійному діалозі, зокрема, в контексті православно-католицьких стосунків», - сказав Шевчук.

Оригінал видання був опублікований у ватиканському видавництві Libreria editrice vaticana 2021 року.

Як повідомлялося, глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав презентував книгу «Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!».