Глава УГКЦ презентував книгу «Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!»

Глава УГКЦ презентував книгу «Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!»

Фото
Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав презентував книгу «Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!».

Як передає кореспондент Укрінформу, книга є збіркою щоденних відеовиступів глави УГКЦ з початку повномасштабного вторгнення РФ.

За словами Блаженнішого Святослава, перше відеозвернення він записав наступного дня після вторгнення Росії, оскільки було дуже багато дзвінків із запитаннями, чи він живий.

Презентація книжки Блаженнішого Святослава «Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!» / Фото: Олександр Савранський

«Мені хотілося щось доброго сказати того ранку. Саме тому я говорив, що мав контакт з нашими владиками в Одесі, Маріуполі, Харкові, Запоріжжі. Ми є! Ми не втекли! Ми є там, де горить і ми зі своїм народом. Так почалися ці відеозвернення. І від нас почали очікувати цього відеозвернення кожного дня», - сказав він.

Блаженніший Святослав назвав свою книгу щоденником, у якому він озвучував факти про злочини російських окупантів, які стали свідченням для всього світу.

«На другому тижні я зрозумів, що наше слово з Києва розходиться не тільки по Україні, а по цілому світу. Спонтанно організувалася група з волонтерів, які щодня те слово перекладали на шість мов світу. Для багатьох людей, які були дезорієнтовані у перші дні війни, важливо було зрозуміти, що Київ не впав», - додав очільник УГКЦ.

Передмову до книги написала українська письменниця Оксана Забужко, а післямову – американський історик Тімоті Снайдер.

Читайте також: Душпастир УГКЦ здійснив візит до столиці Австралії

Під час презентації письменниця Забужко зазначила, що книга Блаженнішого Святослава є «його персональним герцем зі злом» і текстом довжиною у рік, у якому відображається хроніка війни.

«Книга має бути у бібліотеці кожного освіченого інтелектуала, незалежно від того наскільки він освідомлений у релігійних питаннях», - наголосила письменниця.

Презентація книги відбулася у приміщенні Дипломатичної академії. На заході були присутні представники духовенства, політики, дипломати, а також родичі захисників «Азовсталі», які досі знаходяться у російському полоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-