Посол Італії і глава УГКЦ обговорили закон про заборону російської церкви в Україні

Посол Італії і глава УГКЦ обговорили закон про заборону російської церкви в Україні

Фото
Укрінформ
Посол Італії Карло Формоза обговорив із верховним архиєпископом Києво-Галицьким УГКЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком) нещодавно ухвалений закон про заборону російської церкви в Україні та гуманітарну діяльність УГКЦ в умовах війни.

Про це повідомило посольство Італії в Україні, передає Укрінформ.

«Посилаючись на новий український закон, що обмежує діяльність релігійних організацій, пов’язаних із Росією, архиєпископ нагадав про один з принципів, якого дотримуються всі українські Церкви: право і обов’язок держави - гарантувати національну безпеку в умовах ризиків використання релігійних організацій країною-агресором у своїх цілях», - поінформували у диппредставництві.

Читайте також: Заборона УПЦ МП: Епіфаній готовий до діалогу з Онуфрієм, а вірян закликає відкинути «російське ярмо»

Зазначається, що посол та архиєпископ погодилися, що свобода віросповідання та мир є запорукою майбутнього України та її народу.

Під час зустрічі також обговорювалася гуманітарна діяльність УГКЦ в умовах російської агресії та важлива роль Апостольського екзархату у підтримці української громади, яка проживає в Італії.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 серпня ухвалила Закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, пов’язаних із Російською Федерацією.

Фото: ambkiev.esteri.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-