У Нью-Йорку відбудеться бейсбольний турнір на підтримку України

У Нью-Йорку 9 червня відбудеться турнір з бейсболу, на якому гравці місцевого клубу Brooklyn Cyclones мають намір продемонструвати потужну підтримку України.

Як передає власкор Укрінформу, про це повідомили у пʼятницю на брифінгу організатори спортивних змагань та представники мерії міста.

«Третій рік поспіль клуб проводить змагання з нагоди запровадженого ним Дня Східної Європи. Цього разу відбудеться спеціальний турнір, присвячений Україні», - розповів у коментарі Укрінформу речник Українського конгресу Америки Андрій Добрянський, який модерував захід з інформування громадськості. За його словами, клуб висунув ініціативу використати творчий потенціал українських дітей: їхні малюнки, надіслані з України, будуть надруковані на уніформі гравців.

«На полі буде розгорнуто дуже, дуже великий український прапор - найбільший, найкрасивіший прапор України», - розповів власник бейсбольного клубу New York Met (Brooklyn Cyclones є філією цього клубу), меценат Стів Коен.

На брифінгу почесна амбасадорка міста Харкова, співачка Вікторія Веннікова презентувала виставку малюнків харківських дітей із зображенням лелеки, які нині найбільше потерпають від російських обстрілів.

Як пряснила вона, лелека - це символ миру та надії, зокрема й на майбутню перемогу, а малюнки покликані нагадати американцям про Україну та її дітей.

Читайте також: Київ приймає турнір зі змішаних єдиноборств на честь загиблих воїнів

Мер Харкова Ігор Терехов розповів у режимі відезвернення про завершення в місті будівництва першої підземної школи, наголосивши, що це вимушений крок, і «діти ніде у світі не повинні вчитися під землею».

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня в Індустріальному районі Харкова завершили будівництво першої підземної школи, яка вже отримала відповіднісдозвільні документи на проведення занять.

https://www.ukrinform.ua/amp/rubric-regions/3861003-u-harkovi-persa-pidzemna-skola-otrimala-dozvilni-dokumenti.html