Сибіга відвідав кафедру україністики в Стамбульському університеті

Фото

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідав кафедру української мови та літератури в Стамбульському університеті та підкреслив важливість участі закладу в Глобальній коаліції українських студій Першої леді Олени Зеленської.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що в рамках свого візиту до Туреччини Сибіга провів зустріч із ректором Стамбульського університету, професором Османом Бюлентом Зюльфікаром, та керівництвом університету, а також окремо поспілкувався з викладачами та студентами відділення україністики.

«Перша леді України, пані Олена Зеленська, відвідувала Стамбульський університет 1 серпня. Ми вдячні вам за теплий та гостинний прийом. Для нас дуже важлива участь Стамбульського університету, кафедри україністики, в Глобальній коаліції українських студій, започаткованій нашою Першою леді. Це важлива ініціатива задля збереження української мови, культури та розвитку порозуміння з іноземними партнерами», — зазначив глава МЗС.

Міністр позитивно відзначив активне партнерство Стамбульського університету з пʼятьма українськими вищими навчальними закладами — Харківським, Львівським, Одеським, Дніпровським та Київським національними університетами. Він висловив зацікавленість української сторони у розширенні академічної співпраці, науково-освітніх проєктів і студентських обмінів.

«Я пишаюся успіхами та розвитком кафедри україністики в Стамбульському університеті. З тих пір, як ми відкрили її під час моєї роботи послом України в Туреччині, випустилися вже три когорти випускників. Наша мета — розширити горизонти співпраці, створюючи нові можливості для обмінів і, безумовно, ми будемо всіляко підтримувати відділення української мови та літератури», — підкреслив він.

Глава МЗС окремо подякував деканові літературного факультету пані Севтап Кадиоглу та викладацькому складу відділення української мови за їхній професіоналізм і відданість справі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга перебуває з візитом у Туреччині. Очільник МЗС України провів переговори зі своїм колегою Хаканом Фіданом стосовно відновлення справедливого миру, безпеки судноплавства у Чорному морі та визволення українців із російського полону.

Стамбульський університет — найбільший навчальний заклад Туреччини, заснований у 1453 році. Це єдиний навчальний заклад в країні, де з 2017 року готують фахівців з української мови, літератури, історії.

Фото: МЗС України