Зеленський під час поїздки на Полтавщину зустрівся із бізнесменами - про що говорили

Фото

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Полтавщину зустрівся із представниками бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив сайт Президента України.

«Під час робочої поїздки на Полтавщину Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками бізнесу в межах економічної платформи «Зроблено в Україні», - ідеться в повідомленні.

Глава держави подякував підприємцям та працівникам за те, що вони залишаються в Україні та роблять свій внесок у вітчизняну економіку.

«Для нас важливо зберегти все те, що робиться, і те, що зроблено в Україні. Дякую за вашу роботу, за ідеї, найголовніше – за те, що зберегли підприємства, а значить, зберегли людей, заробітну плату людям. Це і є внесок в збереження України», - зауважив Зеленський.

Президент наголосив на тому, що держава робитиме все для посилення протиповітряної оборони регіону.

Як зазначається, під час зустрічі також обговорили відновлення енергетики та можливості для бізнесу. Зокрема, «Доступні кредити 5-7-9%» на купівлю енергетичного обладнання, скасування мит і ввізного ПДВ для нього, а також спрощення процедур для встановлення власної генерації.

Читайте також: У Мінекономіки підбили підсумки президентської ініціативи «Зроблено в Україні»

Своєю чергою перша віцепремʼєр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко зазначила, що цього року в межах програми «Зроблено в Україні» Полтавщина отримає щонайменше ₴1,8 мільярда.

«Аграрії вже отримують компенсації за купівлю вітчизняної сільськогосподарської техніки, індустріальні парки вже можуть подавати документи в банки на відшкодування від держави за будівництво інженерно-транспортної інфраструктури та приєднання до електромереж, інвестори, які готові вкладати понад €12 мільйонів, уже можуть подавати заявки на компенсації також», – зауважила Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, 29 липня Президент Володимир Зеленський здійснив поїздки на Харківщину та Полтавщину.

Фото: Офіс президента