Омелян просить уряд звільнити керівника Укртрансбезпеки

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян звернувся до уряду щодо звільнення керівника Укртрансбезпеки Михайла Ноняка.

Про це Омелян сказав на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На жаль, збільшується кількість скарг щодо Укртрансбезпеки. Сьогодні у мене була зустріч зранку з мітингарями під міністерством  інфраструктури, які скаржилися на керівництво. Я прийняв їх заяву і вам теж хотів би передати її копію”, - сказав Омелян.

За його словами, ситуація нині розвивається не найкращим чином. “У нас була з ним розмова (Ноняком - ред.)”, - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 7 листопада, з сьомої години на проспекті Перемоги під міністерством мітингарі вимагають звільнення керівника Укртрансбезпеки Михайла Ноняка та прийняття законопроектів №8487 и 8488, які передбачають зниження акцизу на розмитнення машин. Учасники акції також виступають проти підвищення цін на пальне і забезпечення належної якості доріг.

Читайте також: Омелян пообіцяв мітингарям знову ініціювати звільнення керівника Укртрансбезпеки

Друга частина акції проходить в урядовому кварталі - під будівлями Кабінету міністрів і Верховної Ради.

Раніше міністр інфраструктури Омелян в ефірі одного з телеканалів заявив, що має факти щодо зловживання Михайла Ноняка на займаній посаді.

11 квітня уряд за поданням міністра інфраструктури Володимира Омеляна відсторонив голову Укртрансбезпеки та ініціював службове розслідування щодо нього. У вересні Кабінет міністрів поновив Ноняка на посаді.

Омелян 5 квітня вніс на розгляд Кабміну рішення про звільнення Ноняка. Раніше, у січні 2018 року, міністр виступав з критикою Ноняка і заявляв, що ініціюватиме його звільнення через зловживання відомства.

Як повідомляли ЗМІ, у середу, 31 жовтня, в офісі Європейської бізнес асоціація відбувся круглий стіл, на якому голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк показав мапу Європи з "російським" Кримом. Зокрема, на цій мапі Крим позначений таким же кольором, як і Росія — червоним.