Радуцький: Постанову про допуск до Ради з COVID-сертифікатом розглянуть у п‘ятницю

Верховна Рада розгляне проєкт постанови про допуск до парламенту лише за наявності COVID-сертифіката або негативного результату ПЛР-тесту, або довідки про одужання особи від коронавірусу на пленарному засіданні в п‘ятницю, 22 жовтня.

Про це голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від парламентської фракції «Слуга народу» Михайло Радуцький повідомив під час брифінгу в кулуарах Ради, передає кореспондент Укрінформу.

«Постанова виноситься завтра на голосування», – поінформував нардеп.

Він зауважив, що проєкт постанови підтримують представники керівництва Верховної Ради, а також усі депутатські фракції, окрім однієї, яку парламентарій відмовився називати.

Радуцький розповів, що під час засідання медичного комітету 20 жовтня до проєкту було внесено певні зміни. Зокрема, йдеться про надання Апарату ВР терміну на технічне переоснащення пунктів проходу до парламенту та забезпечення працівників Управління державної охорони пристроями для зчитування QR-коду сертифікату вакцинації в «Дії». Депутат також поінформував, що комітет ухвалив рішення зобов‘язати Апарат ВР з наступного пленарного тижня, який триватиме упродовж 2-5 листопада, встановити в Раді пункт вакцинації.

Окрім цього, Радуцький повідомив, що в разі ухвалення проєкту постанови, вона має набути чинності найближчим часом, але не пізніше 15 листопада.

Читайте також: Апарат ВР не називає кількість вакцинованих депутатів – Радуцький

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати 8 жовтня 2021 року зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови №6154 “Про додаткові заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”.

Документом пропонується встановити, що на період дії карантину, встановленого через COVID-19, допуск у приміщення адміністративних будівель Верховної Ради народних депутатів, працівників Апарату ВР, помічників-консультантів народних депутатів, представників засобів масової інформації та інших відвідувачів дозволяється лише за наявності документа, що підтверджує отримання вакцинації від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або довідки про одужання особи від COVID-19, якщо особа перехворіла не більше як за 6 місяців до пред’явлення документа.

Комітет ВР Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування на засіданні 13 жовтня рекомендував парламенту ухвалити відповідний проєкт.