Зеленський про візит Орбана: Це чіткий сигнал про те, наскільки важлива єдність у Європі

Відео

Візит в Україну Прем’єр-міністра Віктора Орбана є чітким сигналом про те, як важливо у Європі зберігати єдність.

На цьому наголосив у відеозверненніПрезидент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

«Візит Премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Україну – вперше за багато років і за весь час війни. І що важливо, це одразу після початку головування Угорщини в ЄС. Чіткий сигнал того, наскільки важливо для всіх нас у Європі зберігати єдність та робити спільні кроки. Багато говорили про шлях до миру, і саме до справедливого миру, тривалого, чесного», – сказав Президент.

Відео: ОПУ

Він також подякував Угорщині за участь у Саміті миру і за підтримку комюніке.

«Розказав про те, чого ми вже досягли з партнерами в роботі між самітами, готуючи вже другий Саміт миру. Є хороші напрацювання, і буде їх ще більше. Я запросив Угорщину та Премʼєр-міністра Орбана долучитись до відповідних зусиль. Є також хороші наші двосторонні результати», – зазначив глава держави.

Він зауважив, що «це вже зовсім інші відносини України та Угорщини: конкретні і ми враховуємо взаємні інтереси».

Читайте також: Орбан попросив Зеленського подумати про «перерву» у війні для прискорення переговорів

«Домовилися щодо різних деталей – економічних, політичних, – якими займуться наші команди. І дуже важливо, що ми окреслимо наші відносини, наші досягнення в новому документі – в угоді, що визначатиме добросусідство для України та Угорщини», - підсумував Зеленський.

Як повідомлялося, 2 липня Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув з офіційним візитом до Києва.

Зеленський та Орбан домовилися працювати над глобальною угодою, яка вирішить розбіжності між Україною та Угорщиною і може бути заснована на дзеркальному підході.