Орбан попросив Зеленського подумати про «перерву» у війні для прискорення переговорів

Орбан попросив Зеленського подумати про «перерву» у війні для прискорення переговорів

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан попросив Президента України Володимира Зеленського подумати над тим, щоб зробити паузу та припинити вогонь. На його думку, це могло б прискорити темп переговорів.

Про це він заявив на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"І я попросив пана Президента подумати про те, чи не можна трошки інакше піти, зробити перерву, прервати вогонь і потім почати, продовжити перемовини. Адже припинення вогню могло б забезпечити пришвидшення темпу цих перемовин", - сказав Орбан.

Він також зазначив, що під час головування в Євросоюзі Угорщина "буде допомагати у всьому, в чому зможе".

Як повідомлялося, Орбан прибув у вівторок, 2 липня, з офіційним візитом до Києва вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Зустріч Зеленського з Орбаном / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Читайте також: Угорщина хоче підписати з Україною глобальну угоду про співробітництво - Орбан

1 липня Угорщина прийняла естафету у Бельгійського головування в ЄС та перебрала на себе організацію роботи Ради ЄС на наступні пів року.

Раніше Угорщина неодноразово блокувала військову допомогу Україні від Євросоюзу, а також запровадження санкцій ЄС проти Росії та початок переговорів про вступ України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-