Зеленський сподівається, що Індія приєднається до комюніке Саміту миру

Відео

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що Індія приєднається до спільного комюніке Саміту миру.

Про це Зеленський повідомив перед переговорами з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді, передає Укрінформ.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

«Питання закінчення війни і справедливого миру — це пріоритет. Ми провели нещодавно перший інавгураційний Саміт миру, і хочу подякувати за те, що Індія була присутня на цьому саміті. Сьогодні однією з тем буде Саміт миру, як ми будемо просуватися у цьому напрямку. Ми дуже очікуємо, що Індія зможе приєднатися до спільного комюніке саміту, про це я буду говорити з прем’єр-міністром», - розповів Зеленський.

Читайте також: Зеленський та прем’єр Індії вшанували пам’ять загиблих під час війни українських дітей

Він також повідомив, що вчора відбулася перша енергетична зустріч в форматі онлайн, яка є наслідком цього першого Саміту миру та етапом підготовки до другого Саміту.

«Ми дуже зацікавлені, щоб усі країни світу доєдналися до вирішення всіх криз, які створила ця війна. Енергетична зустріч — це великий прогрес. Далі у нас зустріч з продовольчої безпеки і гуманітарної», - зауважив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 23 серпня прибув з візитом в Україну.

Читайте також: Під час візиту Моді будуть підписані чотири документи - Зеленський

Напередодні Моді під час перебування у Варшаві заявив, що Індія вважає, що жодна війна не завершується на полі бою, і підтримує дипломатичні зусилля із якомога швидшого завершення війни в Україні. Він додав, що Індія готова співпрацювати з іншими дружніми народами заради забезпечення якомога більшої підтримки миротворчих зусиль для відновлення миру в Україні.