Кабмін узгодив законопроєкт, що розширює повноваження СБУ

Під час сьогоднішнього засідання уряд схвалив проєкт закону, який надає Службі безпеки України повноваження розробляти та вносити на розгляд Президента та Кабінету міністрів проєкти нормативно-правових актів з питань, що належать до її компетенції.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Схвалено проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури підготовки проєктів нормативно-правових актів». Законопроєктом пропонується внести зміни до ЗУ «Про Службу безпеки України», згідно з якими Служба безпеки України наділяється повноваженнями щодо розробки та внесення на розгляд Президента України та Кабінету міністрів України проєктів нормативно-правових актів з питань, що належать до її компетенції», – написав Мельничук.

Читайте також: Цьогоріч поліція та СБУ затримали понад 70 паліїв авто військових

Також, за його словами, відповідні зміни передбачені до ЗУ «Про Кабінет міністрів України», згідно з якими Служба безпеки України включається до переліку субʼєктів, які мають право ініціативи у прийнятті актів Кабміну, їх підготовки та внесення на розгляд уряду.

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 червня ухвалила внесений Президентом закон «Про національну безпеку України».

Читайте також: МОУ повідомило про хід реформ у секторі оборони

За ухвалення відповідно законопроєкту № 8068 у другому читанні та в цілому проголосували 248 народних депутатів при мінімально необхідній кількості 226.