У МЗС прокоментували відкликання тимчасового повіреного України в Грузії

Рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії було ухвалене новим міністром закордонних справ через комплекс причин у контексті стимулювання роботи послів.

Про це заявив на брифінгу речник МЗС Георгій Тихий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я бачив багато публікацій на цю тему( про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії – ред.) і в наших ЗМІ, і в грузинських. Йдеться не про прізвища і не про якісь нюанси. Йдеться про комплекс певних причин, які змусили нового керівника зовнішньополітичного відомства ухвалити таке рішення», - сказав Тихий.

Він додав, що воно було ухвалене в контексті стимулювання роботи послів, аналізу їхньої роботи, зокрема, ефективності і досягнутих результатів, а також необхідності загалом привести роботу дипломатичної системи до жорстких реалій війни, коли дійсно потрібен результат.

Читайте також: Сибіга анонсував нову структуру МЗС та відкликав тимчасового повіреного в Грузії

«Я можу сказати, що це рішення ухвалене з комплексу причин і, мабуть, фокусування на якихось окремих деталях не зовсім коректне», - резюмував речник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, новий голова МЗС Андрій Сибіга ухвалив рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії Михайла Харишина через "повне нерозуміння ним реалій дипломатії держави, що воює".