Ядерні погрози Путіна не змінюють позицію ЄС щодо підтримки України - Стано

Нові погрози Путіна щодо застосування ядерної зброї проти неядерних країн є ще одним свідченням його безумної та безвідповідальної поведінки, вони не змінять позицію ЄС щодо продовження підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Про це сьогодні у Брюсселі на брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано. Саме так він відповів на запитання кореспондента Укрінформу про те, яким чином ЄС реагуватиме на чергове «зниження порогу» застосування російської ядерної зброї проти неядерних держав, про що було оголошено вчора президентом РФ.

«Не в перший раз Путін робить ставку на свій ядерний арсенал, Це є лише продовженням дуже безвідповідальної та неприйнятної поведінки зі сторони Путіна, що демонструє усьому світу його справжнє обличчя, особливо під час проведення тижня високого рівня в ході Генеральної Асамблеї ООН. Він не соромиться грати у ядерні азартні ігри знову й знову. Ми, безумовно, рішуче заперечуємо ці погрози. Позиція Євросоюзу залишається незмінною», - зазначив Стано.

Він зауважив, що європейська сторона намагається доносити цю позицію до міжнародних партнерів, привертаючи їхню увагу до того, наскільки безумною та безвідповідальною є поведінка персони, яка представляє країну-постійного члена Ради Безпеки ООН, головним завданням та обов’язком якої є підтримання миру у світі. Але Путін підриває саме такі зусилля.

Читайте також: Світ не пробачить Росії застосування ядерної зброї - Дуда

«Тож, це є лише продовженням тенденції його (Путіна – ред.) поведінки, та викриває його справжнє обличчя під час дуже важливої міжнародної події високого рівня, яка проходить просто зараз у Нью-Йорку», - додав речник ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Путін під час наради Радбезу РФ з ядерного стримування заявив про внесення уточнень у визначення умов застосування Росією ядерної зброї. Ці уточнення, зокрема, стосуються розширення категорії держав та військових союзів, щодо яких Росія здійснює ядерне стримування. Був також доповнений перелік військових загроз, для нейтралізації яких може застосовуватися ядерна зброя.