Україна постійно працює над отриманням дозволу на використання західної зброї по території РФ - ОП

Українська влада постійно працює над питанням надання Україні дозволів на використання далекобійної західної зброї по території Росії.

Про це у телеетері повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, відповідаючи на питання, наскільки Україна наблизилася до рішення щодо отримання цих дозволів, передає кореспондент Укрінформу.

«Це - дуже чутливе питання. Підтверджую, що ми не зупиняємося працювати над цим питанням, яке є дуже важливим для нас, на жодну хвилину, щоб бути сильними і мати можливості відповідати РФ на їхні удари по території України. Давайте дочекаємося (цього рішення — ред.). Головне, щоб ми це побачили по результатах на фронті і по тому, як Україна буде ставати сильніше», - сказав він.

Єрмак запевнив, що українська влада не втрачає жодного дня і жодної години часу та максимально його використовує, щоб просувати українські інтереси.

Відповідаючи на питання щодо зустрічі у форматі «Рамштайн», яка була перенесена, керівник Офісу Президента заявив, що нова дата зустрічі у цьому форматі невідома.

Читайте також: Дозвіл Україні бити вглиб Росії: Леммі очікує, що рішення буде прийняте до початку зими

«Я все ж сподіваюся, що ця зустріч відбудеться, що (незабаром — ред.) з’явиться дата, але я вважаю, що не потрібно чекати, що потрібно використовувати кожен день і кожну можливість, щоб просувати українські інтереси. Що і робить Президент Зеленський і вся наша команда», - запевнив він.

Як повідомлялося, генсек НАТО Марк Рютте вважає дуже важливою майбутню зустріч у форматі «Рамштайн» на рівні лідерів, але, за його словами, дозволів на зняття дозволів на удари вглиб РФ слід очікувати від кожної країни НАТО, а не від Альянсу загалом.

Фото: ОП