Рютте - про далекобійні удари: Деякі питання обмежень не залежать від НАТО

Рютте - про далекобійні удари: Деякі питання обмежень не залежать від НАТО

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Марк Рютте вважає дуже важливою майбутню зустріч у форматі «Рамштайн» на рівні лідерів, однак дозволів на зняття обмежень на удари вглиб Росії слід очікувати від кожної країни НАТО, а не від Альянсу загалом.

Про це Рютте сказав на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Президент Байден збирає цю зустріч на рівні лідерів. Я думаю, дуже важливо, що ми зустрінемося 12 жовтня у форматі «Рамштайн» з членами Альянсу і, звичайно, з Україною», - зазначив генсек НАТО.

У відповідь на запитання стосовно можливості зняття обмежень на удари далекобійною західною зброєю по території РФ під час цієї зустрічі, Рютте повторив уже озвучену ним позицію, що Україна має право на захист, і міжнародне право у цьому на її боці.

Читайте також: Бербок підтримала ідею постачання Заходом далекобійних ракет для України

«Це означає, що це право не обмежується кордонами України. Росія веде незаконну війну, і збиття російських винищувачів і ракет до того, як вони можуть бути використані проти української цивільної інфраструктури, може запобігти цьому… Водночас кожний член Альянсу має право розглядати, як підтримувати Україну. Деякі питання обмежень не залежать від НАТО, це залежать від кожної країни, які обмеження вона може накладати», - зауважив Рютте.

Читайте також: Американська розвідка вважає далекобійні удари України по Росії небезпечними для США - NYT

Як повідомляв Укрінформ, наступна зустріч з оборони України у форматі «Рамштайн» відбудеться 12 жовтня 2024 року. Її очолить президент США Джо Байден.

Президент Володимир Зеленський під час наради за підсумками візиту до США зазначив, що це буде особливий «Рамштайн»: від української сторони партнери отримують усі деталі, усі аргументи, як забезпечити результати найближчими місяцями і на фронті, і в дипломатичній роботі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-