Щодо поточного стану проходження опалювального сезону

18 лютого, 14:00 - брифінг міністра енергетики України Германа Галущенка у форматі онлайн  на тему: «Щодо поточного стану проходження опалювального сезону»

Організатор: Міністерство енергетики України.

Спікер: Герман Галущенко - міністр енергетики України.

Представники ЗМІ можуть поставити запитання міністру енергетики України до 11:00 18 лютого за формою: https://bit.ly/3gZ4ZyJ

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Споживання електроенергії зменшилося через потепління - Галущенко

Споживання електроенергії в Україні через потепління на 5% менше прогнозного балансу.

Про це під час брифінгу сказав міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У зв’язку з потеплінням ми бачимо зменшення споживання електроенергії. Якщо брати період, який уже закінчився, то порівняно з прогнозним балансом споживання менше на 5%", - сказав Галущенко.

Він зауважив, що цього року зменшилася аварійність на об'єктах теплові генерації: так, перебував в аварійному ремонті лише 1 блок, порівняно з 11 блоками в аналогічний період минулого року. Міністр пов'язує таку тенденцію з коригуванням ремонтних програм та заходами контролю.

Галущенко також повідомив, що наразі запаси газу становлять 10,6 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, з листопада 2021 року Україна імпортувала майже 1,3 млн тонн вугілля. Крім того, до кінця цього місяця очікується прибуття ще 4 кораблів із близько 334 тис. т вугілля, у березні - 6 кораблів із 391 тис. т цього палива.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк