На захоплених територіях Луганщини вигоріли 7000 гектарів лісу - ОДА

На тимчасово захоплених росіянами територіях Луганської області від початку року пожежі знищили майже 7 тис. га території лісових масивів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

Як зазначають в ОДА, за цей час там сталося 176 випадків загоряння. Подекуди займалися житлові масиви, розташовані поблизу лісів.

Загарбники не мають необхідної кількості сил та засобів, аби протидіяти стихії. Щоправда, вживають профілактичних заходів – встановили 39 стендів з відповідною інформацією та 42 шлагбауми, які мають стати перешкодою для перебування в лісі.

За словами начальника обладміністрації Артема Лисогора, Невське обстріляли з авіації.

“Село, де ще залишаються люди, зазнало обстрілів з мінометів та артилерії – ствольної та реактивної. Також в районі населеного пункту росіяни завдали авіаційного удару”, - зазначив Лисогор.

Читайте також: СБУ викрила 18 колаборантів, які працюють в окупаційних органах «влади» на Луганщині

За його словами, мінометний вогонь ворог вів по Стельмахівці, Куземівці, Макіївці. Шість керованих авіаційних бомб росіяни спрямували по Серебрянському лісу.

Як зазначив очільник ОВА, на Куп’янському напрямку загарбники атакували за підтримки авіації. Сили оборони відбили там вісім атак. За попередніми даними, втрати загарбників становлять 62 особи вбитими та пораненими. Знищено три танки, одну бойову броньовану машину та автомобіль.

Ворог намагався просунутися в районах Невського, Греківки, у Серебрянському лісі на Лиманському напрямку.

Як зазначили в ОДА, на тимчасово захоплених територіях триває прихована мобілізація. Зокрема, дефіцит кадрів відчуває так зване “Міністерство внутрішніх справ ЛНР”.

"Нових співробітників туди набирають постійно. Приймають чоловіків віком від 18 до 55 років. Кажуть, що юридична освіта не завжди потрібна. Головне – наявність повної середньої", - зауважили в ОДА.

Читайте також: На ТОТ Луганщини школярі вивчатимуть місцеву історію за путінським підручником - Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 9 червня вдарили керованими авіабомбами по Новоєгорівці Луганської області.