СБУ викрила 18 колаборантів, які працюють в окупаційних органах «влади» на Луганщині

СБУ викрила 18 колаборантів, які працюють в окупаційних органах «влади» на Луганщині

Укрінформ
Вісімнадцять колаборантів, які торік добровільно стали членами «советов муниципальных образований», відповідатимуть перед українським судом.

Про це третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«СБУ зібрала доказову базу стосовно 18 ворожих поплічників, які у вересні минулого року добровільно «обралися» до «советов муниципальных образований», створених рашистами на окупованій Луганщині. Наразі «депутати» продовжують працювати на зміцнення окупаційної влади в захоплених населених пунктах та їх інтеграцію в політичну систему держави-терориста», - йдеться в повідомленні.

Як уточнюється, переважна більшість «обранців» представляє прокремлівські політсили – «Єдина Росія» та Ліберально-демократична партія Росії.

Читайте також: «Заступнику голови» Ялти оголосили підозру в колабораціонізмі та допомозі армії РФ

Серед колаборантів – троє депутатів Білокуракинської, Марківської, Міловської селищних рад 8 скликання, які зрадили Україну та перейшли на бік ворога.

Усі зловмисники отримали повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Обвинувальні акти щодо п’ятьох із них вже скеровано до суду.

Їм загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна.

Слідчі дії проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила «топ-колаборантів» з Луганщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-