«Заступнику голови» Ялти оголосили підозру в колабораціонізмі та допомозі армії РФ

«Заступнику голови» Ялти оголосили підозру в колабораціонізмі та допомозі армії РФ

Укрінформ
Прокуратура АРК оголосила підозру окупаційному першому заступнику голови Ялти у співпраці з ворогом та допомозі армії РФ.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру окупаційному першому заступнику голови міста Ялта. Йому інкриміновано колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України) та загрожує до 12 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що у січні 2022 року підозрюваний обійняв посаду «заступника голови», а в жовтні 2023 року – «першого заступника голови міста Ялта».

Крім того, у 2023 році у приміщенні «адміністрації» підозрюваний оголосив про відкриття у Ялті пункту прийому матеріальних ресурсів для потреб військовослужбовців ЗС РФ, підрозділів ОМОНу та Росгвардії.

Зазначається, що він неодноразово передавав збройним формуванням держави-агресора генератори, рації, засоби нічного бачення, маскувальні сітки, будівельні матеріали, військове екіпірування тощо.

Читайте також: За держзраду судитимуть іще 14 кримських «суддів»

За «волонтерську» діяльність від імені «Союзу ветеранів СВО» нагороджений медаллю «Герой гуманітарної місії».

Як повідомляв Укрінформ, заступник командира "4 роти" незаконного збройного формування "Самооборона Криму" підозрюється у допомозі російським загарбникам захопити півострів. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-