На ТОТ Луганщини школярі вивчатимуть місцеву історію за путінським підручником - Лубінець

На ТОТ Луганщини школярі вивчатимуть місцеву історію за путінським підручником - Лубінець

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Луганської області з вересня школярі вивчатимуть місцеву історію за підручником, розробленим за особистим дорученням російського диктатора Володимира Путіна.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Телеграмі.

«З вересня учні 5-7 класів на тимчасово окупованій Луганщині навчатимуться за оновленим підручником з історії рідного краю. За особистим дорученням Путіна для школярів розробили курс регіональної історії у трьох томах для пришвидшеного занурення дітей у викривлену парадигму проросійської соціальної, культурної та історичної пам’яті», - зазначив Лубінець.

За його словами, наразі триває чергове переписування історичних фактів про утворення території тимчасово окупованої Луганської області, референдум, передумови «вільного входження» області в склад РФ, і «спеціальну воєнну операцію» як рятівну місію.

Так, зауважив Лубінець, за повідомленням російських медіа, «для виховання підростаючого покоління» тільки у 2023 році 110 бібліотек Херсонщини укомплектовано «належними» книгами на 50 млн. рублів (22,7 млн. грн).

Читайте також: В Україну повернули з ТОТ ще трьох дітей

«Шляхом тотальної індоктринації, примусової асиміляції, зміни ідентичності, промивання мізків та контролю Росія здійснює політику геноциду українців. Закликаю міжнародну спільноту звернути увагу на тотальні порушення прав дитини, які РФ щоденно вчиняє на ТОТ. Українські діти потребують більшого, ніж засудження. Вони чекають твердих рішень та дієвих кроків від тих, хто може вплинути на російський режим!», - наголосив Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України заочно повідомила про підозру помічнику російського правителя Володимира Путіна Володимиру Мединському та ректору інституту міжнародних відносин міністерства закордонних справ РФ Анатолію Торкунову, які випустили підручник з історії з сфальсифікованими даними про Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-