Диван на колесах їде з Тернопільщини до Києва: винахідник збирає гроші на виробництво дронів

Фото

Винахідник Аркадій Фішман та його супутниця у мандрах Олена Дунець вирушили у благодійний тур з Тернопільщини до Києва, щоб зібрати гроші для ЗСУ. Вони пересуваються на дивані, який понад рік тому сконструював Аркадій.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів Аркадій Фішман.

"Під час нашої мандрівки ми збираємо кошти на виробництва наземного дрона для наших військових. Як інженер-технолог і винахідник я його спроєктував. Цей наземний дрон може розміновувати територію та евакуйовувати поранених, доставляти вантажі до 200 кілограмів. Я шукав кошти на втілення цього проєкту, але, на жаль, ніхто не погоджувався мені допомогти. Олена Дунець запропонувала влаштувати благодійний тур і ми вирушили у мандрівку на дивані, щоб реалізувати цей задум і допомогти нашим військовим", - зазначив Фішман.

Олена і Аркадій пересуваються на дивані зі швидкістю 10 кілометрів на годину. За 9 годин вони можуть подолати 60 кілометрів, враховуючи зарядку електродвигуна. Кожні три години зупиняються для заряджання дивана на заправках чи у кафе. Не обійшлося і без труднощів.

"Дорогою із Заліщиків до Тернополя у нас пробилося колесо. Але ми мали з собою всі необхідні деталі і замінили його. Також зіпсувалася плата, яка забезпечувала зарядку телефонів. У Тернополі ми це полагодили також", - розповів винахідник.

Читайте також: Турне дяді Гриші, або Про волонтерство без вихідних

Мандрівники зізнаються, часто водії дивуються, коли їх бачать. Люди зупиняються, фотографуються і жертвують кошти. Аркадій і Олена переконані, їм вдасться досягти цілі. Вони доїдуть до Києва через 8-10 днів.

Інженер-технолог машинобудування за професією Аркадій Фішман переїхав жити у Заліщики на початку повномасштабного вторгнення. У Слов’янську чоловік розробляв обладнання для заводів. Диван на колесах сконструював торік. Конструкція працює на акумуляторі від електричного велосипеда. Потужність акумулятора — 450 Вт. Диван може рухатися зі швидкістю до 10 км/год. Приблизна довжина дивана – два метри, ширина – 80 сантиметрів, висота – понад метр.

Фото надані Аркадієм Фішманом і Оленою Дунець