У Києві пройшла акція до Всесвітнього дня прибирання

Фото

Десятки киян та гостей столиці долучилися до «World Cleanup Day» та провели прибирання у Парку-Меморіалі Бабин Яр.

Про це повідомляється у релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Участь кожного важлива. В часи екологічної катастрофи та щоденного екоциду потрібно разом робити екологічне відновлення і розвивати свідоме, соціально та екологічно відповідальне громадянське суспільство, розвивати культуру чистоти та правильного поводження з відходами, дбати про довкілля, зберегти природні ресурси, адже екосистема – це наше життя, здоров’я, повітря, вода, земля, їжа, тваринний та рослинний світ», - сказала координаторка Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» в Україні Юлія Мархель.

Вона подякувала кожному, хто боронить нашу державу та сприяє відновленню.

Читайте також: В Україні проходить Всесвітній день прибирання

«Особлива вдячність всім волонтерам, координаторам, партнерам та амбасадорам, завдяки яким Всесвітній день прибирання стає подією не лише національного, але й глобального масштабу. Разом ми не просто прибираємо сміття — ми змінюємо свідомість, і таким чином, майбутнє наших дітей. Пам’ятаймо: кожен наш крок сьогодні — це крок до збереження планети завтра», – зазначила Мархель.

Всесвітній день прибирання в Києві / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Повідомляється, що подібні акції пройшли в різних регіонах нашої країни і сотні тисяч українців приєдналися до «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 211 країнах світу з метою формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та дбайливого ставлення до довкілля.

Як уточнюється, до акції долучилися громадяни у прифронтових регіонах та містах, зокрема, Херсонської, Донецької, Луганської, Сумської, Запорізької областей у форматах індивідуальних толок та переважно онлайн у цифровому прибиранні.

За інформацією організаторів, активності ще продовжуються у зв’язку з погодними та безпековими умовами до 25 вересня 2024 року включно, а підсумкові результати будуть опубліковані 1 жовтня 2024 року на офіційному сайті letsdoitukraine.org.

У Києві акція до Всесвітнього дня прибирання продовжиться і в суботу, 21 вересня, на визначених локаціях, які можна знайти за посиланням та долучитися до Всесвітнього дня прибирання.

Читайте також: Україна 20 вересня долучиться до «Всесвітнього дня прибирання»

Організатори події - Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine», Київська міська державна адміністрація та Департамент територіального контролю міста Києва. Генеральним партнером виступає корпорація «Біосфера», а генеральний медіапартнер – 1+1 media.

Як повідомлялось, з 2024 року Всесвітній день прибирання оголошений офіційним Днем ООН, який відзначається щорічно 20 вересня, і тепер він доданий до календаря міжнародних днів і тижнів.

У 2023 році до Всесвітнього дня прибирання долучилися майже 283 тис. учасників по всій Україні, які зібрали 2,4 тис. тонн сміття.