Керівництву Держмитслужби пропонували $1,7 мільйона хабаря за «своїх людей» на посадах

Фото

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру двом особам, які намагались "поставити" підконтрольних їм осіб на керівні посади в територіальних органах Державної митної служби для впровадження корупційних схем.

Про це повідомили у НАБУ і САП, передає Укрінформ.

«У межах слідства встановлено, що указані особи пропонували керівництву Державної митної служби України 1 млн дол. за призначення своєї людини на посаду керівника Львівської митниці, ще 500 тис. дол. та 200 тис. дол.– за посади очільників Волинської і Чернівецької митниці відповідно», - поінформували у САП.

За даними НАБУ, учасники групи "розраховували на те, що керівництво Держмитслужби «не помічатиме» корупційні схеми на цих митницях в обмін на половину незаконно отриманих доходів".

Читайте також: СБУ викрила в Мін’юсті чиновників на схемі вимагання хабарів

Двом учасникам злочину, зокрема його ініціатору, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 (пропозиція, надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Ініціатора затримали.

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою майже 15 млн грн застави начальнику одного з управлінь Рівненської митниці, викритому на систематичному отриманні хабарів.