Тергромади поділили за рівнем ризику безпеки у системі освіти - як перевірити свій регіон

Міністерство освіти і науки затвердило перелік територіальних громад за рівнем ризику безпеки в системі освіти.

Про це йдеться на сайті МОН, передає Укрінформ.

"Міністерство освіти і науки України затвердило перелік територіальних громад за рівнем ризику безпеки в системі освіти. Цей перелік ґрунтується на основі Методики оцінювання ризиків, затвердженої постановою Кабінету міністрів від 2 серпня 2024 року № 866", - йдеться у повідомленні.

Детальніше про методику і що означає кожен із рівнів, — читайте тут.

Рівні ризику безпеки визначаються на основі аналізу освітніх даних: геолокації закладів освіти в межах відповідних громад, кількості учнів та працівників цих закладів, форми навчання тощо, а також додаткових даних з відкритих та інших джерел - геолокації вибухів, об'єктів інфраструктури, відстань від лінії фронту, статус кожної громади (окуповані, бойові дії — як активні, так і потенційно можливі), наближеність до державних кордонів України з країною-агресором, Республікою Молдова в межах Придністровського регіону та Республікою Білорусь тощо.

Як зазначається, таке зонування допоможе враховувати безпекові ризики під час розроблення освітніх політик, вибору місць для укриттів та відновлення очного або змішаного навчання.

Читайте також: До кінця року офіцери Служби освітньої безпеки працюватимуть у 2 тисячах шкіл - Шмигаль

З переліком громад можна ознайомитися на спеціально створеному дашборді.

Як повідомлялося, на початку серпня Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про затвердження Методики оцінки ризиків безпеки в системі освіти, пов’язаних зі збройною агресією Російської Федерації проти України». Методику розробили у межах реалізації комплексної політики «Школа офлайн» для того, щоб якомога ефективніше визначати громади для розподілу державних субвенцій для закладів загальної середньої освіти.