Морський дрон Magura V5 прикрасили кримськотатарським бойовим орнаментом

Відео

Заслужений майстер народної творчості України Рустем Скибін перетворив дрон Magura V5 на мистецький об’єкт - один з безпілотників ГУР МОУ, який нищитиме російські кораблі, тепер має кримськотатарський бойовий орнамент.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

“В його основу художник заклав кримський або кефінський тюльпан, який символізує молодого чоловіка, захисника. Творча композиція на ударному морському дроні позначає доблесть, волю до перемоги та союзну підтримку”, - ідеться у повідомленні.

Мистецький розпис корпусу Magura V5 відбувся у межах підтримки саміту “Кримська платформа”.

Цей художній проєкт має на меті нагадати про успіхи України у війні проти Росії на Чорному морі, яких вдалося досягнути майстерністю українських воїнів та технологічною зброєю.

У ГУР нагадали, що Magura V5 - єдиний у світі надводний безпілотник, який в бойових умовах знищив кораблі ворога. Серед переваг українського дрона - його унікальний гідродинамічний корпус, що забезпечує високу маневровість та рівень маскування.

Читайте також: Дрони MAGURA V5 за півтора року уразили 18 російських суден

Завдяки цій інноваційній зброї спецпризначенці ГУР МОУ уразили вже 18 російських кораблів та суден, 9 з яких - повністю знищили. Загальні збитки, завдані агресору, оцінюються більш як у пів мільярда доларів.

Розвідники подякували усім, хто долучився до створення художньої “Магури” – Рустему Скибіну, Ельмі Шишманову та майстерні Dracarys, В’ячеславу Вішталю та компанії Onsdag engrave, оператору Михайлові Сухомлину.

Читайте також: Буданов подарував Снайдеру модель дрона Magura, який нейтралізував ЧФ РФ

Як повідомляв Укрінформ, стендап-комік і волонтер Василь Байдак передав українським розвідникам понад 11,3 млн гривень, які зібрав у межах благодійного туру Європою, з них 8 млн грн підуть на придбання ударних морських дронів Magura V5.

Фото: ГУР