Бронежилети для Укренерго: завершили слідство у справі про збитки на 10 мільйонів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування щодо посадовця національної енергетичної компанії «Укренерго» та співучасниці злочину, які закупили бронежилети зі збитками у 10 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє САП.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року начальник департаменту Укренерго пролобіював закупівлю за кошти компанії бронежилетів за значно завищеними цінами.

Внаслідок умисних дій підприємству-постачальнику надлишково сплачені понад 10 млн грн.

26 червня 2024 року посадовцю Укренерго повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (кримінальне правопорушення, вчинене за попередньою змовою групою осіб, зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

Читайте також: Бронежилети за завищеною ціною: суд залишив експрацівнику Укренерго заставу в 5 мільйонів

Його пособниці інкриміновані ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 364 ККУ (співучасники злочину, кримінальне правопорушення, вчинене за попередньою змовою групою осіб та зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.

За інформацією САП, пособниця переховується від органу досудового розслідування. Зважаючи на це, про підозру їй повідомили в порядку ст. 135 і 278 Кримінального процесуального кодексу України (порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні, вручення письмового повідомлення про підозру).

Читайте також: У справі про корупцію при закупівлі бронежилетів повідомили ще одну підозру

Також суд за клопотанням детектива Національного антикорупційного бюро України, погодженого прокурором САП, надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваної.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня за рішенням суду посадовцю Укренерго призначили заставу у 5 млн грн.