На окремих захоплених РФ ділянках Харківщини погіршується епідситуація - військові

На окремих ділянках на Харківському напрямку, які тимчасово контролює РФ, спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації — через непроведення евакуації російських безповоротних втрат.

Про це у ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив представник відділу комунікацій ОТУВ “Харків” Віталій Саранцев, передає кореспондент Укрінформу.

“На окремих ділянках, які наразі тимчасово зайняті противником, через неможливість або небажання ним проводити евакуацію безповоротних втрат, відмічається погіршення епідеміологічної обстановки на ворожих позиціях”, - зазначив він.

За його словами, наразі операційна обстановка на Харківщині є досить складною.

“Росіяни не полишають спроб потіснити наших захисників із займаних позицій... Противник здійснює переміщення особового складу штурмових груп у район населеного пункту Глибоке. А у районі Вовчанська здійснює підготовку штурмових груп до ведення наступальних дій. У цілому обстановка складна, але на зазначених напрямках якихось змін вона не зазнала”, - поінформував представник ОТУВ “Харків”.

Саранцев заявив, що українські військові захищають Глибоке, у районі якого тривають бойові дії, і Липці зокрема від подальшого просування противника.

Він підтвердив, що ЗСУ продовжують контролювати Глибоке, що йдеться про активне утримання цього населеного пункту.

Відповідаючи на питання, чи фіксуються спроби РФ якомога ближче до Глибокого, на цьому напрямку будувати фортифікаційні укріплення, щоб утримувати позиції, представник ОТУВ “Харків” пояснив, що тут головною задачею противника є взагалі втриматися на тому, що він зайняв.

“Говорити про те, що він намагається здійснювати якісь фортифікаційні облаштування своїх позицій, із залученням техніки, ми наразі не можемо. Бо будь-яка техніка, будь-яке переміщення спецтехніки, воно відразу ж відслідковується і техніка ця знищується. Єдине, де йому (противнику — ред.) вдається закріпитися — це там, де є якісь ділянки місцевості, вигідні для створення якихось позицій чи спостережного пункту”, - сказав Саранцев.

Він уточнив, що йдеться про процеси, які відбуваються не впритул до Глибокого.

Читайте також: На Харківському напрямку зростає інтенсивність боїв - Сили оборони

За його словами, там, де ворог тимчасово відчуває для себе безпеку, він намагається закріпитися і загнати туди екскаватор, щоб здійснити будівництво фортифікаційних споруд. “Але Сили оборони все це відстежують і ця техніка знищується”, - запевнив представник ОТУВ “Харків”.

Як повідомлялося, армія РФ минулої доби завдавала авіаударів у районах, зокрема Липців, Вовчанська, Борщового, Глибокого, Малих Проходів, Сеньківки, Куп’янська-Вузлового, Стариці, Кучерівки і Подолів Харківської області.