Росія висунула голові СБУ Малюку ще одне обвинувачення через вибухи на Кримському мосту

У Росії голові Служби безпеки України Василю Малюку заочно висунули обвинувачення в організації теракту на Кримському мосту в 2023 році.

Про це повідомляє Крим. Реалії із посиланням на російське державне агентство ТАСС, передає Укрінформ.

Згідно з повідомленнями кремлівського ЗМІ, російське обвинувачення класифікувало атаку на міст як «терористичний акт». Як стверджується, причиною для обвинувачення став підрив Керченського мосту влітку 2023 року.

Читайте також: СБУ - про підрив Керченського мосту в 2022 році: Використали 21 тонну вибухівки у тротиловому еквіваленті

Малюк у Росії заочно заарештований за іншим схожим звинуваченням – підривом Керченського мосту у 2022 році.

26 березня 2024 року глава СБУ заявив, що Україна «провела дві успішні операції в районі Керченського мосту».

Керченський міст з'єднує тимчасово окупований Крим із територією Росії. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мосту стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мосту 17 липня 2023 року. Російська влада та силовики звинуватили у підривах українські спецслужби.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Малюка, СБУ під час першої спецоперації з підриву моста через Керченську протоку у жовтні 2022 року використала вантажівку з 21 т вибухівки, яка була загорнута у плівку такої товщини, щоб сканери у пунктах пропуску її не помітили.

Читайте також: Керченський міст має припинити своє існування - Кориневич в Гаазі

Вдруге підрив Кримського мосту стався за допомогою морських дронів Sea Baby.

Пізніше Малюк заявив, що Росія після його ураження українськими спецслужбами не використовує Керченський міст для постачання зброї.