Уряд спростив надання дозволів на артезіанські свердловини для медзакладів Харківщини

Відео

Кабінет Міністрів спростив бюрократичні процедури для будівництва артезіанських свердловин для медзакладів Харківщини у межах підготовки регіону до зими.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання уряду.

"Сьогодні для Харківської області спрощуємо всі бюрократичні процедури щодо будівництва артезіанських свердловин у медичних закладах. Це те, що ми вже зробили для південних областей. Буде діяти спрощена дозвільна процедура, а терміни виконання робіт максимально пришвидшаться. Таким чином, усі лікарні забезпечимо водою. Це лише частина комплексних заходів із підготовки регіону до зими, які здійснює уряд та місцева влада", - сказав він.

Шмигаль наголосив, що держава щодня працює над відновленням пошкоджених об’єктів там, де це можливо. Водночас - над перебудовою енергосистеми, аби зробити її децентралізованою та більш стійкою до атак ворога. Особлива увага приділяється регіонам, де є найбільші загрози.

Прем'єр-міністр також додав, що Президент Володимир Зеленський доручив активізувати відновлювальні роботи на Харківщині, де ворог прицільно руйнує критичну інфраструктуру.

Читайте також: Україна залучить на підтримку економіки ще майже $7,9 мільярда від США - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, наразі планові графіки відключень не застосовуються, оскільки дефіцит електроенергії покрили шляхом залучення сонячної генерації, а також завдяки виведенню з ремонту двох енергоблоків АЕС.