Сервіс програми «єВідновлення» оновили - зробити заявку на ремонт пошкодженого житла буде швидше

У Міністерстві цифрової трансформації України повідомили, що завдяки оновленню сервісу програми «єВідновлення» українцям, чиє житло було пошкоджене через російську агресію, буде простіше зробити заявку на допомогу.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України, передає Укрінформ.

«Маємо два оновлення, завдяки яким українцям, чиє житло було пошкоджене через російську агресію, буде простіше податися на допомогу», - йдеться в повідомленні.

Відтепер при заповненні заявки на отримання виплати власники пошкодженого Росією майна можуть одразу замовити витяг про несудимість через застосунок «Дія».

Це необхідно для підтвердження, що людина не скоїла злочинів проти національної безпеки.

«Раніше комісія місцевої влади, яка визначає суму компенсації, самостійно перевіряла інформацію про несудимість громадян. Це могло тривати декілька днів, а іноді й тижнів. Тепер цей процес автоматизовано, й час очікування рішення комісії суттєво скорочується. Отримати витяг про несудимість через Дію можна за кілька хвилин, оскільки інформація генерується з реєстрів», - зазначили в міністерстві.

Також віднині подати заявку на допомогу з єВідновлення можуть законні представники власників пошкодженого житла. Це стосується випадків, коли власник є неповнолітньою чи недієздатною особою і має опікуна.

«Щоб подати заявку, треба звернутися в Центр надання адміністративних послуг і надати підтверджувальні документи, що людина є законним представником. Кошти надійдуть на картку єВідновлення, відкриту на ім’я законного представника», - повідомили в Мінцифри.

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроєкт щодо змін у програмі єВідновлення

У міністерстві зауважили, що за час роботи програми «єВідновлення» з травня 2023 року 65 тисяч родин отримали кошти для ремонту пошкодженого житла на загальну суму 7 млрд грн. Ще 9 тисяч сімей отримали житлові сертифікати, а 3 тисячі вже реалізували їх та отримали нове житло замість знищеного внаслідок російської агресії.

Читайте також: Програма єВідновлення запрацювала для мешканців зон активних бойових дій

«Вдосконалюємо сервіси, щоб українці могли зручніше й швидше отримати допомогу», - наголосили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, Пенсійний фонд України спільно з Міністерством цифрової трансформації розширили можливості використання документів з мобільного застосунку «Дія».