Програма єВідновлення запрацювала для мешканців зон активних бойових дій

Програма єВідновлення запрацювала для мешканців зон активних бойових дій

Укрінформ
Мешканці в зоні активних бойових дій відтепер можуть отримувати компенсації за знищене житло по програмі єВідновлення.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Комісіям органів місцевого самоврядування в громадах, які знаходяться в зоні активних бойових дій, надано можливість розглядати заяви від громадян, чиє житло було знищене через російську агресію», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що після оновлення нормативної бази та функціоналу програми єВідновлення члени комісії можуть опрацьовувати заяви громадян та нараховувати компенсацію.

Компенсація може надаватись у вигляді житлового сертифіката або виплати для відбудови на власній земельній ділянці. Придбати житло чи збудувати нове громадяни можуть виключно на території, де немає активних бойових дій і яка не перебуває під тимчасовою окупацією.

Читайте також: Для відбудови прифронтових та деокупованих громад будуть передбачені різні преференції - Шуляк

Якщо під час оцінки стану житла комісія визначить, що воно підлягає відновленню, буде складено відповідний акт про обстеження, який внесуть в Реєстр пошкодженого та знищеного майна. У такому випадку отримати кошти для відновлення цього житла можна буде лише після виключення громади з переліку таких, де тривають активні бойові дії.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови № 473 від 19 квітня 2022 року, які дозволяють проводити обстеження зруйнованого житла на території бойових дій для отримання власниками компенсації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-